1/5/14

Ο Υπουργός Άμυνας χαιρέτισε την έναρξη της εκδήλωσης αγώνα δρόμου «Τάσος Μάρκου», στο Παραλίμνι



Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης εκφώνησε ομιλία στην εκδήλωση αγώνα δρόμου «Τάσος Μάρκου» στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία των εορτασμών της Πρωτομαγιάς προς τιμή του ήρωα Υποστράτηγου Τάσου Μάρκου και όλων των άλλων αγωνιστών στους εργατικούς και εθνικούς αγώνες.



Ο Υπουργός Άμυνας μιλώντας για τον ήρωα ανέφερε πως ο Τάσος Μάρκου είναι αναντίλεκτα μια από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες της σύγχρονης Κυπριακής ιστορίας, σφραγίζοντας με την ενεργό συμμετοχή όλες τις κρίσιμες ώρες που διήλθε η πατρίδα.

Ο Υπουργός Άμυνας σημείωσε παράλληλα ότι η αξιοπρέπεια, η σεμνότητα και η διεκδικητικότητα του Τάσου Μάρκου, αποτελούν στοιχεία τα οποία ταυτίζονται με την αρχή του συνδικαλιστικού κινήματος στην προσπάθεια επίτευξης κοινωνικής δικαιοσύνης και διασφάλισης των εργατικών δικαιωμάτων.

Πρόσθεσε ότι η εργατική Πρωτομαγιά συμβολίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τον αγώνα ενάντια στην κοινωνική αδικία και ότι η κοινωνική συνοχή και η κοινωνική δικαιοσύνη σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, αποτελεί τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Κλείνοντας, ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι για την επίτευξη αυτού του σκοπού καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να επιτευχθεί η άμβλυνση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και οι μη προνομιούχοι.

01/05/2014