13/4/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησε
για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχώρησε χθες για το Abu Dhabi όπου τη Δευτέρα, 14 Απριλίου, θα αρχίσει τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, επικεφαλής αντιπροσωπείας.

Σε αναφορές του κατά το χαιρετισμό του στην Ημερίδα του Κ.Ι.Μ.Ε. στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι "ταξιδεύω για το Abu Dhabi, όπου θα συνενωθώ τη Δευτέρα με την κυπριακή αντιπροσωπεία.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για περαιτέρω επενδύσεις, αξιοποιώντας έτσι τις φιλικές σχέσεις που διατηρούμε με τα Αραβικά κράτη, ανεξαρτήτως μιας πολυεπίπεδης νέας εξωτερικής πολιτικής που έχουμε χαράξει, που θέλει άριστες τις σχέσεις με το Ισραήλ, που θέλει πραγματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, που θέλει βελτίωση και συνέπεια όσον αφορά τις πολιτικές που ακολουθούμε σε σχέση με εκείνες της ΕΕ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να παραβλαφθούν είτε οι σχέσεις μας με τον Αραβικό κόσμο είτε οι σχέσεις μας με παραδοσιακούς φίλους του παρελθόντος, όπως η Ρωσία, η Κίνα και άλλες χώρες".

________________