21/3/14

Διάκριση για την Αντιγόνη Παπαδοπούλου στα MEP Awards 2014

Διάκριση για την Αντιγόνη Παπαδοπούλου στα MEP Awards 2014

Αναδείχθηκε δεύτερη σε ψήφους "Ευρωβουλευτής της Χρονιάς"



Σημαντική διάκριση για την Κύπρια Ευρωβουλευτή Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ, S&D), η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα βραβεία "ΜΕP Awards 2014" στην κατηγορία "Υγεία" στον ετήσιο διαγωνισμό για τον "Ευρωβουλευτή της Χρονιάς", που διοργανώνει το περιοδικό «The Parliament Magazine» και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η κα Παπαδοπούλου, που ήταν η μοναδική προτεινόμενη υποψήφια από Ελλάδα και Κύπρο, ξεπέρασε σημαντικά σε ψήφους την συνυποψήφιά της, της ίδιας πολιτικής ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Αγγλίδα Ευρωβουλευτή, Linda McAvan, Πρόεδρο του MEP Heart Group.

Πρώτος σε ψήφους, ήρθε ο Σλοβένος Alojz Peterle από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο οποίος διανύει τη δεύτερη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο και υπήρξε Πρωθυπουργός της χώρας (1990-1992), παρατηρητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (2003-2004 ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών από το 2004. Ο συγκεκριμένος Ευρωβουλευτής έχει βραβευθεί διεθνώς για την δράση του κατά του καρκίνου και έχει διακριθεί ξανά στον τομέα υγείας, το 2008.
Η κα Παπαδοπούλου, συνεχάρη τον Alojz Peterle, δηλώνοντας ότι η πρόκρισή της ως δεύτερη σε ψήφους μεταξύ των τριών προτεινόμενων συναδέλφων της, αποτελεί ήδη σημαντική αναγνώριση της δράσης της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για θέματα υγείας και κυρίως στη καταπολέμηση της καρδιακής ανακοπής, μέσω της ευρείας διάδοσης της μεθόδου της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Σε δηλώσεις της μετά την εκδήλωση, ανέφερε τα εξής: “Ευχαριστώ τους συναδέλφους Ευρωβουλευτές που αναγνώρισαν τον αγώνα μου και με στήριξαν με τη ψήφο τους. Ελπίζω και εύχομαι με τη στήριξη και των Κύπριων πολιτών, να μπορέσω να συνεχίσω και εγώ με τη σειρά μου, για να ολοκληρώσω ό,τι "έχτισα" στον τομέα της υγείας τα τελευταία πέντε χρόνια ως Ευρωβουλευτής".



Γραφείο Τύπου Ευρωβουλευτή
21/03/2014