21/3/14

Στο Κέρας της Αφρικής ο Σοφοκλής Σοφοκλέους



Το Κέρας της Αφρικής επισκέπτεται ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ και Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σοφοκλής Σοφοκλέους στα πλαίσια αποστολής της Επιτροπής στο Τζιμπουτί και την Αντίς Αμπέμπα από τις 23 μέχρι 27 Μαρτίου 2014.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, o ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ θα έχει συναντήσεις στο Τζιμπουτί με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Τζιμπουτί, Joseph Silva καθώς επίσης και συναντήσεις με τους René Forceville, Πρέσβη της Γαλλίας, Wolfgang Piecha, Πρέσβη της Γερμανίας και τον Πρωθυπουργό του Τζιμπουτί, Abdoulkader Kamil Mohamed. Ακόμη, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον διοικητή των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων (FFDJ), Joël Rode.

Με την άφιξη και παραμονή του στο Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, ο Σοφοκλής Σοφοκλέους θα συναντήσει την επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αιθιοπία, Chantal Hebberecht και τον υπουργό Εξωτερικών της Αιθιοπίας, Tedros Adhanom. Παράλληλα, θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τους Πρέσβη Smail Hergui και την Julia Dolly Joiner, Επίτροπο για την Ειρήνη και την Ασφάλεια της Αφρικανικής Ένωσης και Επίτροπο για Πολιτικές Υποθέσεις αντίστοιχα. Τέλος θα έχει συνάντηση με τον Αρχηγό του Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Αιθιοπίας.