31/3/14

Ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας σχετικά με προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες

Ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας σχετικά με προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες


Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά τα πιο κάτω προϊόντα τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους:

  1. Spray βαφής επωνυμίας «VHT», με Barcode 0101550073596. Το προϊόν είναι κατασκευασμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει την επικίνδυνη ουσία τολουόλιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος. Επίσης δεν φέρει την προβλεπόμενη επισήμανση στην συσκευασία.

  1. Παιδική κούκλα (αλογάκι πόνυ) επωνυμίας «Fun Toys Lovely», με κωδικό 00-57736. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Πολωνίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.



  1. Αποκριάτικο κουστούμι με μάσκα επωνυμίας «Tucano» με κωδικό 26006S. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Σουηδίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.


  1. Παιδική κούκλα με αξεσουάρ επωνυμίας «Lelukulma» με κωδικό 408139. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Φινλανδίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

.
  1. Σετ τοξοβολίας με Barcode 8034048130520. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ιταλίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

  1. Αφαιρετικό μπογιάς επωνυμίας «ECOLKEM». Το προϊόν είναι ιταλικής κατασκευής εντοπίστηκε στην αγορά της Τσεχίας και περιέχει διχλωρομεθάνιο


  1. Αφαιρετικό μπογιάς σε μορφή σπρέι επωνυμίας «ABRO». Το προϊόν είναι κατασκευασμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εντοπίστηκε στην αγορά της Λιθουανίας και περιέχει διχλωρομεθάνιο


Περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω προϊόντα είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα του RAPEX:

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στα τηλέφωνα 22405637, 22405611 και 22405609.