19/2/14

Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει στην Αθήνα







Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου μεταβαίνει αύριο στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Φεβρουαρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.



Στο Άτυπο Συμβούλιο οι Υπουργοί αναμένεται να εξετάσουν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2013, ενώ η ατζέντα περιλαμβάνει θέματα που αφορούν στις επιχειρήσεις της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας και στην αποστολή της ΕΕ στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία.

Στο πλαίσιο του Άτυπου Συμβουλίου ο Υπουργός Άμυνας αναμένεται επίσης να συναντηθεί με ομόλογους του για να συζητήσει θέματα που άπτονται της άμυνας  και της ασφάλειας.

Σημειώνεται επίσης ότι το βράδυ της Παρασκευής, 21 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Άμυνας θα τελέσει από κοινού, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα με τίτλο «50 χρόνια Εθνική Φρουρά 1964-2014», στο Σπίτι της Κύπρου.  Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από το 1964 μέχρι σήμερα, ιστορικά έγγραφα, ντοκουμέντα, χάρτες και άλλο αρχειακό υλικό, στολές και οπλισμό της Εθνικής Φρουράς.

Ο Υπουργός Άμυνας επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής, 21 Φεβρουαρίου.
________________