17/1/14

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σύσκεψης με το Κίνημα Οικολόγων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση



Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε, σήμερα, σύσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικών με αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών, με επικεφαλής τον Βουλευτή και Γενικό Γραμματέα του Κινήματος κ. Γιώργο Περδίκη, για το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:

«Είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε σήμερα το Κίνημα Οικολόγων, τον κ. Περδίκη και τους συνεργάτες του, αναφορικά με την πορεία της προσπάθειας για αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ενημερώσαμε και τα υπόλοιπα κόμματα, θα ενημερώσουμε τους πάντες, διότι αυτό δεν είναι θέμα που μπορεί να σηκώσει από μόνη της η Κυβέρνηση και πολύ περισσότερο ο Υπουργός (από μόνος του).

Θέλουμε συνδιαμόρφωση αποφάσεων μέσα από μια συμμετοχική διαδικασία, έτσι ώστε να φθάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ενημερώσαμε, επίσης, τον κ. Περδίκη ότι είμαστε εν αναμονή του αποτελέσματος της Μελέτης από πλευράς της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Και τότε, θα είμαστε πιο έτοιμοι όλοι μας, γιατί θα ενημερωθούν και τα κόμματα για την μελέτη, θα έχουμε περισσότερη πληροφόρηση, για να μπορέσουμε να φθάσουμε σε κατάληξη και κατάθεση νομοσχεδίου ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, περί τον Ιούνιο, όπου εκεί είναι και το τέρμα της προσπάθειας.

Από πλευράς του, ο κ. Περδίκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εμείς, ξεκινούμε από μια διαπίστωση, ότι χρειάζεται μεταρρύθμιση η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κύπρο, ότι αυτό το θέμα έχει συζητηθεί πάρα πολύ καιρό και τώρα, πλέον, επιβάλλεται να προχωρήσουμε σε έργα, να παρθούν  αποφάσεις και να προχωρήσει ουσιαστικά, πλέον, η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αξιολογούμε θετικά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση θέλει αυτή η διαδικασία να γίνει μέσα σε κλίμα συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων - δεν είναι κακό να υπάρχουν διαφωνίες, το καλό είναι να βρεθεί ο τρόπος αυτές οι διαφωνίες να συγκλίνουν σε ένα αποτέλεσμα – κι’ εδώ είναι που θα διαφανεί η επιδεξιότητα και του κ. Υπουργού να καταφέρει να φέρει τις διαφορετικές απόψεις στο ίδιο τραπέζι και να τις συγκλίνει ώστε να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εμείς, ως Κίνημα Οικολόγων, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και προσπάθεια που είναι και μνημονιακή - αλλά αυτό είναι από τα καλά του μνημονίου - χωρίς να έχουμε παρωπίδες, χωρίς δογματισμούς και θα αντιμετωπίσουμε το θέμα με θετικότητα».

----------------------