20/1/14

Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στο 6ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα και στη Διεθνή Σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας του Βερολίνου






Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης, συμμετείχε στις εργασίες της Διεθνούς Συνόδου των Υπουργών Γεωργίας του Βερολίνου που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 6ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα από τις 16 μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2014.



Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Συνόδου, στην οποία μετείχαν Υπουργοί Γεωργίας από όλες σχεδόν τις χώρες ο κ. Υπουργός είχε την ευκαιρία να εκφράσει τις θέσεις της Κύπρου στο κοινό ανακοινωθέν της Συνόδου με τίτλο «Empowering AgricultureFostering ResilienceSecure Food and Nutrition». Ο κ. Κουγιάλης αναφέρθηκε στις αρνητικές επιδράσεις στο περιβάλλον και το κλίμα που είχε το γεωργικό παραγωγικό μοντέλο του παρελθόντος με αποτέλεσμα την εξαντλητική χρήση των φυσικών πόρων και τοποθετήθηκε υπέρ της διεύρυνσης της βιοποικιλότητας, της ενδυνάμωσης της αειφορίας και της βελτίωσης της παραγωγικότητας, χωρίς όμως να παραβλέπεται η εγκαθίδρυση μιας οικονομικά βιώσιμης γεωργίας μακριά από τη χρήση γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών.

Στη συνέχεια, ο κ. Υπουργός θα μεταβεί στη Φλωρεντία της Ιταλίας, όπου θα συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου «HSE Med 2014», η οποία αφορά τις νέες προκλήσεις που δημιουργούνται σε θέματα υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος στη Μεσόγειο Θάλασσα. Ο κ. Υπουργός θα εκφωνήσει ομιλία στο πλαίσιο της Συνόδου, στις 21 Ιανουαρίου και θα επιστρέψει στην Κύπρο την ίδια μέρα.

-------------------------