20/11/13

Συλλυπητήρια μηνύματα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη




Δεκάδες συλλυπητήρια μηνύματα και τηλεγραφήματα απέστειλαν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων, καθώς και διεθνείς προσωπικότητες για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.


Συλλυπητήρια μηνύματα απέστειλαν ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin, o Πρόεδρος της Ιταλίας κ. Giorgio Napolitano, ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας κ. Victor Ponta, ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας κ. Jiri Rusnok, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. William Hague και ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Κύπρο κ. Brechje Schwachöfer.

Μηνύματα απέστειλαν, επίσης, ο Πάπας Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Βʼ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου Ιωσήφ Σουέηφ, ο Αμερικανός Γερουσιαστής κ. Robert Menendez, η Βρετανίδα βουλευτής κα Theresa Villiers, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Dervis Eroglu και σωρεία άλλων διεθνών προσωπικοτήτων από τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Στα μηνύματα υπογραμμίζεται η μεγάλη και σημαντικότατη συμβολή του εκλιπόντος στη νεότερη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας και τονίζεται η ηγετική φυσιογνωμία του Γλαύκου Κληρίδη τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και διεθνές επίπεδο.