16/10/13

Φορητή εκπαιδευτική βαλίτσα με θέμα: «Μικρές δράσεις για τα μικρά ζώα»





Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όσους ασχολούνται με θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ότι είναι διαθέσιμη για δανεισμό φορητή εκπαιδευτική βαλίτσα από το Τμήμα Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος. 

Η εκπαιδευτική βαλίτσα ετοιμάστηκε στο πλαίσιο του έργου LIFE09 NAT/CY/000247-ICOSTACY, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 50%.
Οι δραστηριότητες που περιλαμβάνει αφορούν επιλεγμένα προστατευόμενα και απειλούμενα είδη πανίδας της Κύπρου και έχουν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα συγκεκριμένα είδη. Επίσης, μέσω των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων προτείνονται τρόποι για την αποκατάσταση και προστασία των οικοτόπων τους.    
Το εν λόγω εκπαιδευτικό εργαλείο έχει εγκριθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, όπου και παρουσιάστηκε το περασμένο φθινόπωρο.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Τμήματος Περιβάλλοντος (κα Έλενα Ερωτοκρίτου, τηλ. 22408921 και κα Έρση Μακρυκώστα τηλ.22408945) για δανεισμό της εκπαιδευτικής βαλίτσας.
--------------------------------