28/3/13

Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου σχετικά με τα μέτρα ασφάλειας των τραπεζών


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνει η Αστυνομία με αφορμή την επαναλειτουργία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων:

«Σήμερα, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, μέλημα της Αστυνομίας είναι η δημιουργία αισθήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας στους πολίτες και η ασφαλής και άρτια εξυπηρέτηση όλων των πολιτών. Η Αστυνομία νοιάζεται για τους πολίτες και την εύρυθμη εξυπηρέτησή τους στις τράπεζες, γι’ αυτό έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, σε συνεννόηση με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για διασφάλιση της δημόσιας τάξης και δημόσιας ασφάλειας.

Πάνω απ’ όλα, όμως, η ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας γι’ αυτό συγχαίρουμε τους πολίτες για τη συνεργασία τους τόσο με την Αστυνομία όσο και με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Καλούμε όλους τους πολίτες να λαμβάνουν και οι ίδιοι μέτρα ασφάλειας και προστασίας των χρημάτων που θα πάρουν από τις τράπεζες. Καλούμε όλους τους πολίτες να συνεχίσουν να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και σοβαρότητα στις συναλλαγές τους. Το ωράριο λειτουργίας των τραπεζών για σήμερα έχει παραταθεί μέχρι τις 6 μ.μ., έτσι με λίγη υπομονή θα εξυπηρετηθούν όλοι.

Ο τόπος μας διέρχεται συνθήκες έκτακτης ανάγκης και είναι επιβεβλημένη η επίδειξη κατανόησης και αλληλεγγύης από όλους μας. Ζητούμε κατανόηση και σεβασμό στο Διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλότητα, να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες των πρώτων ημερών».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσον αναμένονταν επεισόδια σήμερα στις τράπεζες, ο κ. Υπουργός είπε ότι οι πολίτες επιδεικνύουν πλήρη συνεργασία και αποδεικνύουν μέσα από τις πράξεις τους ότι διακατέχονται από υπευθυνότητα και σοβαρότητα. «Συνεπώς», είπε, «οι οποιεσδήποτε προβλέψεις από κάποιους για επεισόδια έχουν διαψευστεί από τους ίδιους τους πολίτες».