10/1/13

Επίδοση της Ετήσιας Έκθεσης του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών στον Πρόεδρο της Βουλής 10/01/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά η οποία του επέδωσε την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου της για το 2011.

Επιδίδοντας την ΄Εκθεση του Γραφείου της, η κα Κουρσουμπά τόνισε την ικανοποίηση της για την αντιμετώπιση που έχει ο θεσμός από το Κοινοβούλιο. Επιβάλλεται, είπε, να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Επιτρόπου, ενώ τα μέλη της Βουλής καλούνται να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις της όσον αφορά την άσκηση του Κοινοβουλευτικού τους ελέγχου όσο και για το νομοθετικό τους έργο.

«Είναι υποχρέωση όλων μας», πρόσθεσε η Επίτροπος,« ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά η χώρα μας, να συμβάλουμε ώστε οι δύσκολες αποφάσεις που θα ληφθούν να έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο, και να μην καταπατηθούν όλα όσα κέρδισε η κυπριακή κοινωνία διαχρονικά, στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα των δικαιωμάτων του παιδιού». Η κα Κουρσουμπά επισήμανε ότι «η μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα για το κράτος δικαίου είναι τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλεται να ληφθούν να μην καταλήξουν σε παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών».

Ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε την κα Κουρσουμπά για το έργο που επιτελεί υπογραμμίζοντας ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στον θεσμό του Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού ο οποίος, όπως είπε, έχει εμπλουτίσει τις δυνατότητες της κυπριακής κοινωνίας να παρέχει προστασία και να αναβαθμίζει συνεχώς τα δικαιώματα των παιδιών. «Είμαι βέβαιος», πρόσθεσε, «ότι στο σύνολο τους τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, πέραν της πλήρους στήριξης προς το έργο σας θα είναι πάρα πολύ προσεκτικά σε ό,τι αφορά όποια μέτρα οικονομικής περισυλλογής θα ληφθούν, ούτως ώστε να μην επηρεάζουν την ποιότητα ζωής, τις ευκαιρίες και τα δικαιώματα των παιδιών της Κύπρου».