10/1/13

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δήμου Τσερίου 10/01/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Δήμαρχο κ. Αλκιβιάδη Κωνσταντίνου και εκπροσώπους του Δήμου Τσερίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του Δήμου έθεσαν το αίτημά τους για τροποποίηση της κτηνοτροφικής ζώνης Τσερίου. Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι οι κτηνοτροφικές ζώνες είναι απαραίτητες ώστε να διασφαλίζονται τόσο οι υφιστάμενες όσο και οι μελλοντικές ανάγκες της κτηνοτροφίας. Σημείωσε ότι το Υπουργείο Γεωργίας ήδη συναίνεσε, πρόσφατα, στην κατάργηση άλλης κτηνοτροφικής ζώνης που υπήρχε στην περιοχή. Παρόλα αυτά, είπε, θα εξετάσει το αίτημα κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των ενστάσεων που θα υποβάλει ο Δήμος Τσερίου στο πλαίσιο της αναθεώρησης του τοπικού σχεδίου.

Τέλος, σε συζήτηση που έγινε αναφορικά με την κτηνοτροφική περιοχή Τσερίου, ο κ. Αλετράρης ανέφερε ότι διενεργούνται έλεγχοι από το Τμήμα Γεωργίας ώστε να αξιολογείται κατά πόσον οι κτηνοτρόφοι συμμορφώνονται με τους όρους των συμβολαίων τους.