19/12/13

Αναφορικά με την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας




Σε σχέση με δημοσιεύματα στον Τύπο αναφορικά με καθυστερήσεις που σημειώνονται στην έναρξη των κατασκευαστικών έργων  της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, το Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:



·         Mετά από τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν ως αποτέλεσμα των υποδείξεων του Τμήματος Πολεοδομίας  και Οικήσεως για τη μη ύπαρξη επαρκών προσωρινών  χώρων στάθμευσης, εν όψει της έναρξης των κατασκευαστικών έργων το Υπουργείο, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και τον Δήμο Λάρνακας, προχώρησε σε άμεσες διευθετήσεις ώστε να εξασφαλιστεί πρόσθετος χώρος για τη στάθμευση οχημάτων σε παραπλήσιους χώρους. Το μέτρο είναι προσωρινό αλλά απαραίτητο για όσο χρόνο διαρκέσουν οι εργασίες κατασκευής της νέας πτέρυγας. Η έγκαιρη αυτή παρέμβαση απέτρεψε την πρόκληση πρόσθετων καθυστερήσεων.

·         Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι οι τραπεζικές εγγυήσεις πιστής εκτέλεσης και προκαταβολής που προσκόμισε ο εργολάβος με την έναρξη του έργου ουσιαστικά δεν παρέχουν εξασφάλιση, αφού δεν μπορούν να τιμηθούν από τη Διαχειρίστρια της Πρώην Λαϊκής Τράπεζας που τις είχε εκδώσει. Για το θέμα ζητήθηκε η συνδρομή της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργείου Οικονομικών. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Αλέκος Μιχαηλίδης καταβάλλει προσωπικά εντατικές προσπάθειες  για την εξεύρεση άμεσης λύσης ώστε να υπερπηδηθεί και αυτό το πρόβλημα.

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων θεωρεί την προώθηση και υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου υψίστης προτεραιότητας. Και όπως ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε κατά την τελευταία επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Λάρνακας, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες και τα εμπόδια και να αποκτήσει η Λάρνακα ένα πλήρες και αναβαθμισμένο νοσοκομείο υψηλών προδιαγραφών.    
------------------