6/9/13

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με την εξαπάτηση ατόμων που αναζητούν εργασία




Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αφορμή πληροφορίες που έφτασαν στις Υπηρεσίες του από πρόσωπα που αναζητούν εργασία και έχουν έρθει σε επαφή με επιχειρήσεις που υπόσχονται απασχόληση στην Κύπρο ή στο εξωτερικό με την καταβολή ορισμένου χρηματικού ποσού, πληροφορεί το κοινό ότι:

• Ιδιωτικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη μεσολάβηση για εξασφάλιση απασχόλησης σε διαθέσιμα για εργασία πρόσωπα, οφείλουν για τις δραστηριότητές τους αυτές να έχουν εξασφαλίσει άδεια από το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

• Οι εν λόγω επιχειρήσεις απαγορεύεται να εισπράττουν από τους αναζητητές εργασίας οποιαδήποτε αμοιβή, άμεση ή έμμεση, για σκοπούς αναζήτησης, εξασφάλισης ή διατήρησης της απασχόλησης.

Το κοινό προτρέπεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις συναλλαγές του με τέτοιες επιχειρήσεις και να αποφεύγει την καταβολή οποιουδήποτε ποσού προς εταιρείες ή άτομα που ασκούν τις πιο πάνω δραστηριότητες.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες/καταγγελίες για το θέμα αυτό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στα Κεντρικά Γραφεία του Τμήματος Εργασίας στο τηλ. 22400836 ή με τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας.