26/9/13

Επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη

Στα πλαίσια των επαφών του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης κ. Mahmoud Abbas.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη κ. Νικόλαος Αιμιλίου. Συζητήθηκαν το Παλαιστινιακό, το Κυπριακό και οι διμερείς σχέσεις.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Tomislav Nikolic με τον οποίο συζήτησαν το Κυπριακό, θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις διμερείς σχέσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών, παρέστη χθες το βράδυ στη δεξίωση που παρέθεσαν με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy, o Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Βαρόνη Catherine Ashton, στο οίκημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Νέα Υόρκη.