26/9/13

Συνεχίζονται οι επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης κατέθεσε, χθες, στα Ηνωμένα Έθνη, το έγγραφο επικύρωσης σχετικά με τις τροποποιήσεις του Άρθρου 8 και το Έγκλημα της Επίθεσης στο Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
Η Κύπρος καθίσταται το 11ο κράτος μέρος που επικυρώνει τις τροποποιήσεις (Kampala Amendments to the Rome Statute).

Εξάλλου ο κ. Κασουλίδης είχε διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του από το Μαυροβούνιο και τη Λιβύη. Με τον Μαυροβούνιο ομόλογο του κ. Igor Lukšić, ο Υπουργός Εξωτερικών συζήτησε τις διμερείς σχέσεις καθώς και την ενταξιακή πορεία του Μαυροβουνίου στην ΕΕ.

Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης κ. Mohamed Abdulaziz, ο Υπουργός Εξωτερικών συζήτησε τρόπους εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας και περαιτέρω ενίσχυσης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Κύπρου-Λιβύης με επισκέψεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη Λιβύη από Κύπριους επιχειρηματίες και επενδυτές.

Ο κ. Κασουλίδης είχε επίσης συνάντηση με τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας Wall Street Journal την οποία ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και για την κατάσταση στην οικονομία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών το βράδυ παρέστη στη δεξίωση που παρέθεσαν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy, o Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso και η Ύπατη Εκπρόσωπος της EE για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Βαρόνη Catherine Ashton, στο οίκημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Νέα Υόρκη.