13/6/13

Νέα Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ομόσπονδη Δημοκρατία του Νεπάλ

Η νέα Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ομόσπονδη Δημοκρατία του Νεπάλ, με έδρα το Νέο Δελχί, κα Μαρία Μιχαήλ επέδωσε στις 10 Ιουνίου τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της χώρας κ. Ram Baran Yadav σε επίσημη τελετή που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στο Κατμαντού.


Σε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο Yadav μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων, η Πρέσβης κα Μιχαήλ διαβίβασε τις ευχές του Προέδρου, της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου και εξέφρασε την εκτίμηση της Κυπριακής Κυβέρνησης για τη θέση αρχής που τηρεί διαχρονικά η Κυβέρνηση του Νεπάλ στο κυπριακό πρόβλημα και τον σεβασμό που επιδεικνύει έναντι της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τονίζοντας το καλό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών στο διμερές αλλά και στο πολυμερές επίπεδο, η Πρέσβης επισήμανε την ανάγκη για ουσιαστική αναβάθμιση και διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου-Νεπάλ σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος συγχαίροντας την Πρέσβη για την ανάληψη των καθηκόντων της, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ελπίδα για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου-Νεπάλ ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, στον οποίο η Κύπρος έχει καλά αναπτυγμένες υποδομές τις οποίες το Νεπάλ μπορεί να μιμηθεί, καθώς επίσης στον τομέα της εκπαίδευσης, των επενδύσεων και της ενέργειας.