4/6/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του ΕΥΡΩΚΟ, προέβη σε δηλώσεις για το θέμα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν η Κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για μείωση της θητείας ο Υπουργός απάντησε:
«Η μείωση της θητείας στην Εθνική Φρουρά είναι στο προεκλογικό πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Έχω θέσει από την αρχή όμως κάποιες προϋποθέσεις. Η πρώτη προϋπόθεση είναι ότι δεν θα επηρεαστεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων μας.  Η δεύτερη προϋπόθεση θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την οικονομική κρίση και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον τόπο μας όσον αφορά την οικονομία.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν θα προσπαθήσουμε μέσα από ένα πιλοτικό πρόγραμμα να δούμε εάν μπορέσουμε, εξυπηρετώντας αυτές τις προϋποθέσεις, να φτάσουμε στη μείωση της θητείας.
Πιστεύω ότι πάνω από όλα, εκείνο που πρέπει να επικεντρωθούμε είναι να μην επηρεαστεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».
Κληθείς να απαντήσει για το πότε θα εφαρμοστεί αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα ο κ. Φωτίου είπε ότι στο παρόν στάδιο «είμαστε σε μια περίοδο μελέτης και σχεδιασμού και πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώνουμε το πώς θα προχωρήσουμε».

4/6/2013