4/6/13

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές της αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών στην Τζακάρτα 04/06/2013

Συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Τζακάρτα οι επαφές της διμελούς αντιπροσωπίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στα πλαίσια τετραήμερης επίσκεψής της στην Ινδονησία. Την αντιπροσωπία αποτελούν ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και το μέλος κ. Χρίστος Μέσης. Στις συναντήσεις την αντιπροσωπία συνόδευε ο Πρέσβης της Κύπρου στη χώρα κ. Νίκος Παναγή.

Η αντιπροσωπία είχε χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Άμυνας της Ινδονησίας δρα Ir Purnomo Yusgiantoro και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Wardana. Kατά τις συναντήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε πολύ φιλικό και παραγωγικό κλίμα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, τους Ινδονήσιους αξιωματούχους για την οικονομική κρίση στην Κύπρο, τις συνέπειες και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο κυπριακό πρόβλημα, ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε εκ νέου την ινδονησιακή πλευρά για τη θέση αρχής που διατηρεί σ’ αυτό το ζήτημα και τον σεβασμό που επιδεικνύει προς το διεθνές δίκαιο, ζητώντας συναφώς την άσκηση της θετικής επιρροής της Ινδονησίας στα διεθνή κοινοβουλευτικά βήματα. Εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η επιθυμία για περαιτέρω ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα στην εμπορική ναυτιλία και τον τουρισμό. Συζητήθηκαν, επίσης, σε έκταση θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συνεργασίας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.

Το βράδυ ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ινδονησία θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν της κυπριακής αντιπροσωπίας.