24/4/13

Τελετή ορκωμοσίας του Μέλους της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάσταση της Οικονομίας κας Ηλιάνας Νικολάου 24/04/2013


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, η τελετή ορκωμοσίας του νέου μέλους της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάσταση της Οικονομίας κας Ηλιάνας Νικολάου, η οποία αντικαθιστά το παραιτηθέν Mέλος της Επιτροπής κ. Παναγιώτη Καλλή.

Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στην κα Νικολάου είπε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την προθυμία σας να συμμετάσχετε στην Ερευνητική Επιτροπή που έχει συσταθεί για να ερευνήσει τις πράξεις ή παραλείψεις προσώπων εντεταλμένων στη διαχείριση της οικονομίας ή του τραπεζικού συστήματος.

Αντικαθιστάτε τον κ. Παναγιώτη Καλλή, ο οποίος, δυστυχώς, παραιτήθηκε για τους καλά γνωστούς λόγους σε όλους.

Θέλω με την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω πως η Κυβέρνηση ούτε πρόθεση έχει ούτε σκοπό να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου. Όμως, στη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτή την οικονομική τραγωδία κανένας μας δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο. Οι όποιες ποινικές ευθύνες, αν προκύψουν, είναι αρμοδιότητα της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και όχι της Κυβέρνησης.

Η Κυβέρνηση εξόπλισε την Ερευνητική Επιτροπή με ευρύτατους όρους εντολής και είναι στην αποκλειστική δική σας ευθύνη να ολοκληρώσετε το έργο σας με βάση την ευθυκρισία, το ήθος και τον όλο βίο και την πολιτεία σας που σάς έχει καταξιώσει στην κυπριακή κοινωνία, τόσο εσάς όσο, βεβαίως, και τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Πική και το Μέλος της Επιτροπής κ. Ανδρέα Κραμβή.

Είμαι πεπεισμένος ότι ως εκ της πείρας σας ως έγκριτος νομικός, αλλά και από τη μακρά υπηρεσία σας ως Επίτροπος Διοικήσεως, με την ακεραιτότητα και την εντιμότητα που σάς διακρίνει θα συμβάλετε στην επιτυχή αποστολή της Επιτροπής, το συντομότερο δυνατόν».