6/4/13

ΚΥΠΕ Αργυρώ Αγγελίδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 06/04/2013 10:15

ΚΥΠΕ Αργυρώ Αγγελίδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 06/04/2013 10:15

1. Το σχέδιο που καταθέτει η Κυβέρνηση για τα ταμεία προνοίας βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το μεγαλύτερο δυνατόν ποσό διασφάλισης των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των εργαζομένων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

2. Η γνωστοποίηση της έρευνας της Alvarez & Marsal για το τραπεζικό σύστημα εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους σκοπούς και τους όρους εντολής που είχαν τεθεί εξ αρχής, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως η τριμελής ερευνητική επιτροπή θα διερευνήσει τα πάντα με στόχο τη κάθαρση.
3. Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου έδωσε οδηγίες όπως εντός δέκα ημερών υποβληθούν οι ενστάσεις για τις προσφυγές, οι οποίες είναι περισσότερες από πενήντα, εναντίον της εφαρμογής προνοιών της απόφασης του Eurogroup σχετικά με το τραπεζικό σύστημα.
4. Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι εντός των ημερών οι Κυπριακές Αερογραμμές θα καταλήξουν σε μια κατ` αρχήν συμφωνία με Κινέζους επενδυτές για την εξαγορά της εταιρείας είναι ο Πρόεδρος του ΔΣ του εθνικού αερομεταφορέα Σταύρος Σταύρου, σύμφωνα με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ.
5. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως η τραπεζική κρίση στην Κύπρο έχει καταδείξει την αφερεγγυότητα των δυτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προσθέτοντας πως αυτό ενθαρρύνει τους Ρώσους καταθέτες να επενδύσουν στην πατρίδα τους.
6. Κέρδη παρουσίασε την Παρασκευή για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 99,49 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,37%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 65.001,05 ευρώ, με την Ελληνική Τράπεζα να συγκεντρώνει το 75,8% του ημερήσιου τζίρου.
7. Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ προειδοποίησε πως η πτώση του καθεστώτος του θα προκαλέσει "ένα φαινόμενο ντόμινο" στη Μέση Ανατολή και θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή για πολλά χρόνια. Σε συνέντευξή του σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης που δημοσιοποιήθηκε χθες, ο Άσαντ χαρακτηρίζει τον Τούρκο πρωθυπουργό "ανόητο" και "ανώριμο". Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως αν διασπαστεί η Συρία και αν αναλάβουν τον έλεγχο της χώρας οι δυνάμεις των τρομοκρατών, αυτό θα επεκταθεί άμεσα και στις γειτονικές χώρες", επισήμανε ο Άσαντ στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Ulusal και στην εφημερίδα Aydinlik, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στη σελίδα του Σύρου προέδρου στο Facebook.
8. Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι αναμετρήσεις της Εθνικής Ομάδας Αντισφαίρισης της Κύπρου με την αντίστοιχη ομάδα του Μπενίν για το Davis Cup. Σήμερα θα διεξαχθεί, στις 15:00, στο Εθνικό Κέντρο Τένις, ο αγώνας στο διπλό. Ο αγώνας κρίνεται σημαντικός και ο Μάρκος Παγδατής, με συμπαίχτη τον Ράρες Κουζτρεορεάν, θα προσπαθήσουν να φτάσουν στη νίκη κόντρα στους Κλέγκου και Γιάκπα, που θα φέρει την Κύπρο ένα βήμα μακριά από την παραμονή της στη 2η κατηγορία του Παγκόσμιου Κυπέλλου.
9. Αρχίζει σήμερα η Β΄ φάση του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α’ Κατηγορίας, μέσω της οποίας θα αναδειχτεί ο Πρωταθλητής και θα κριθούν οι θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη αλλά και η τρίτη ομάδα η οποία θα διαβαθμιστεί στη Β’ Κατηγορία.   Σήμερα, στον πρώτο όμιλο, ο πρωτοπόρος ΑΠΟΕΛ θα είναι τυπικά φιλοξενούμενος στο Στάδιο ΓΣΠ απέναντι στην Ομόνοια, η οποία τερμάτισε τέταρτη και κυνηγά τις ομάδες που βρίσκονται ψηλότερα στην κατάταξη. Η Ανόρθωση, στο ντεμπούτο του Πάμπου Χριστοδούλου, υποδέχεται την ΑΕΚ σε άλλο ένα καθοριστικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες.   Αγωνιστική δράση σήμερα και για το δεύτερο όμιλο με την ΕΝΠ να υποδέχεται την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα τη Δόξα Κατωκοπιάς.   Όλοι οι αγώνες θα αρχίσουν στις 16:30.
10. Το πρώτο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας στην ιστορία της πανηγύρισε ψες η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας νίκησε στο Λευκόθεο με 76 – 71 τον ΑΠΟΕΛ για την τελική φάση των πλέι – οφ για το Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Ανδρών Α’ Κατηγορίας. Έτσι, έκανε το 3-1 στις νίκες και κατέκτησε, εκτός έδρας, το Πρωτάθλημα. Τα δεκάλεπτα: 22-20, 39-35, 51-57, 71-76.
 (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΜ)