28/12/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τα Κάλαντα από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ και της Μητρόπολης Ταμασσού και Ορεινής 28/12/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας άκουσε σήμερα το πρωί τα Κάλαντα, στο Προεδρικό Μέγαρο, από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ και της Μητρόπολης Ταμασσού και Ορεινής.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αφού ευχαρίστησε τα μέλη των φιλαρμονικών, εξέφρασε τις ευχές του για καλή χρονιά σε όλους και ως ένδειξη εκτίμησης προσέφερε ως δώρο στις φιλαρμονικές πλακέτα με αποτυπωμένο το Καράβι της Κερύνειας.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Φιλαρμονικής της Εθνικής Φρουράς ο κ. Χριστόφιας τους έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια και πρόσθεσε: «Έχουμε αυτή την επαφή τα τελευταία δώδεκα χρόνια, όπως είπα και στους φίλους μας της Αστυνομίας, και εμένα με έχετε κερδίσει απόλυτα, όχι μόνο γιατί τραγουδάτε και παίζετε μουσική, αλλά γιατί είστε οι φύλακες της Κύπρου, της άμυνας, της πατρίδας μας. Θέλω να σας ενθαρρύνω να μείνετε όρθιοι στις επάλξεις. Παρόλο που εγώ φεύγω, θα είμαι στις επάλξεις, σας διαβεβαιώνω».

Μιλώντας στα μέλη της Φιλαρμονικής της Μητρόπολης Ταμασσού και Ορεινής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Εσείς είστε κάτι νέο, ποιοτικό και πληθωρικό. Θερμά συγχαρητήρια».

Απευθυνόμενος, τέλος, στα μέλη της Φιλαρμονικής της ΕΛΔΥΚ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη για επαγρύπνηση δεδομένης της προκλητικότητας της Τουρκίας, με αφορμή και τις δηλώσεις Εγκεμέν Μπαγίς. Αναφέρθηκε επίσης στους δεσμούς του με την ΕΛΔΥΚ και πρόσθεσε: «Θέλω να σας ευχηθώ κάθε καλό, υγεία, χαρά και ευτυχία. Δώστε τους θερμούς μου χαιρετισμούς στους γονείς και στα αδέλφια σας στην Ελλάδα και να τους πείτε ότι θα είμαστε πάντα μαζί σας, και στα δύσκολα και στις χαρές και στις λύπες».