13/9/12

Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο 13/09/2012

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας κ. Edward Nalbandian πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση της ομολόγου του δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Η επίσκεψη του κ
. Nalbandian αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης της δρος Μαρκουλλή στο Ερεβάν, τον περασμένο Απρίλιο, και εμπίπτει στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών και της Πολιτικής Διακήρυξης για τις διμερείς σχέσεις η οποία υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2011 στη Λευκωσία μεταξύ του Αρμένιου Προέδρου κ. Serzh Sargsyan και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολούθως θα παραστεί στη δεξίωση που θα παραθέσει ο Πρέσβης της Αρμενίας στην Κύπρο για την 21η
επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας.

Αύριο
ο κ. Nalbandian θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου και ακολούθως θα μεταβεί στο Υπουργείο Εξωτερικών όπου θα δώσει διάλεξη στα μέλη της Διπλωματικής Υπηρεσίας για την εξωτερική πολιτική της Αρμενίας και τις τρέχουσες εξελίξεις.

Θα ακολουθήσουν κατ’ ιδίαν και διευρυμένες συνομιλίες με την Υπουργό Εξωτερικών, κατά τις οποίες θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις
στον πολιτικό και οικονομικό τομέα και οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσής τους, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι σχέσεις ΕΕ-Αρμενίας, η ειρηνευτική διαδικασία στο ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και θέματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στη Νότια Γειτονία.

Στη συνέχεια
, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Το πρόγραμμα διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο Υπουργείων θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας που θα παραθέσει προς τιμήν του Υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας η δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.