6/9/12

Ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας 06/09/2012


Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, αρμόδια αρχή της Κύπρου για εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού αρ. 1907/2006 (REACH), πληροφορεί τους Κύπριους επιχειρηματίες ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων (ECHA) έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του και θέσει σε δημόσια διαβούλευση που θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2012, προτάσεις για χαρακτηρισμό 54 χημικών ουσιών ως Ουσιών Πολύ Μεγάλης Ανησυχίας (SVHC).
Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων, με περισσότερες πληροφορίες για τις 54 χημικές ουσίες, βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://echa.europa.eu/proposals-to-identify-substances-of-very-high-concern
Εφόσον οι υπό εξέταση χημικές ουσίες χαρακτηριστούν τελικά ως Ουσίες Πολύ Μεγάλης Ανησυχίας (SVHC) τότε θα αξιολογηθούν για πιθανή μελλοντική ένταξη τους στον Κατάλογο των Αδειοδοτούμενων Χημικών Ουσιών του Παραρτήματος XIV του REACH. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που χημικές ουσίες ενταχθούν στο Παράρτημα XIV του REACH, τότε η χρήση τους θα επιτρέπεται μόνο μετά από σχετική άδεια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων και εφόσον αποδειχθεί ότι τα οφέλη από τη συγκεκριμένη χρήση υπερισχύουν των αρνητικών επιπτώσεων.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Κανονισμό REACH και για τις υποχρεώσεις που επιβάλλει στους παραγωγούς, εισαγωγείς και χρήστες χημικών προϊόντων υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.mlsi.gov.cy/dli.