6/9/12

Επιτυχής επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για την ανεύρεση δύτη 06/09/2012

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι σήμερα στις 11.19 π.μ. το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) έλαβε πληροφορία από τη Διοίκηση Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας ότι στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του αεροδρομίου Πάφου αγνοείτο άνδρας που εκτελούσε κατάδυση από τις 10.15 π.μ. Την πληροφορία διαβίβασε φιλικό του πρόσωπο, το οποίο επέβαινε σε φουσκωτό σκάφος και ανάμενε την ανάδυσή του.


Το ΚΣΕΔ απέστειλε αμέσως στην περιοχή τρία σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Πέραν των πλωτών μέσων, στην περιοχή εκτελούσε έρευνα και ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, ενώ παράλληλα στην ξηρά εκτελούσαν έρευνα πεζά περίπολα της Αστυνομίας και ναυαγοσωστικές ομάδες Πάφου.


Μετά από έρευνες, υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ, οι οποίες διήρκεσαν μιάμιση περίπου ώρα, ο δύτης ανευρέθηκε σώος στις 12.40 μ.μ. από επικουρικά πλωτά μέσα τα οποία συμμετείχαν, επίσης, στην επιχείρηση. Η επιχείρηση περατώθηκε στις 13.20 μ.μ. με τη μεταφορά του δύτη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για προληπτικούς λόγους.