18/7/12

Εκδήλωση για την παρουσίαση της μετάφρασης του βιβλίου «Ιστορία της Κύπρου» της Κάτιας Χατζηδημητρίου στη Ρουμανική γλώσσα 18/07/2012

Ο Εκδοτικός Οίκος Meronia σε συνεργασία με τον Οίκο Baker Tilly Klitou διοργάνωσε, στα τέλη Ιουνίου 2012, εκδήλωση για την παρουσίαση της μετάφρασης της φιλολόγου Χριστίνας Χριστοδούλου του βιβλίου με τίτλο «Ιστορία της Κύπρου» της Κάτιας Χατζηδημητρίου στη ρουμανική γλώσσα. Την όλη εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κύπρου στο Βουκουρέστι, συντόνισε η Ρουμάνα Λογοτέχνιδα Έλενα Λάζαρ η οποία έχει μεταφράσει μεγάλο αριθμό βιβλίων της ελληνικής και κυπριακής λογοτεχνίας στη ρουμανική γλώσσα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Εθνικού Μουσείου της Ρουμανικής Λογοτεχνίας Μuzeum National al Literaturii Romane.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι κα Πόπη Αβραάμ η οποία, μεταξύ άλλων, εξήρε το έργο της κας Χριστοδούλου και τους κοινούς πολιτιστικούς στόχους που συνδέουν τους δυο λαούς.
Ακολούθησαν ομιλίες της πρώην Πρέσβειρας της Ρουμανίας στην Κύπρο και νυν Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρουμανίας κας Andrea Pastarnac, του κ. Μάριου Κλείτου, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Baker Tilly Klitou και κύριου χορηγού της έκδοσης, καθώς και της κας Χριστίνας Χριστοδούλου-Todea, μεταφράστριας του βιβλίου.
Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου κ. Ιon Bulei τόνισε ότι το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό χρονολόγιο των ρουμανοκυπριακών σχέσεων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και βασικό έργο τόσο για τους ιστορικούς όσο και για τους πολυπληθείς αναγνώστες που ενδιαφέρονται να μάθουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία κ. Πουκαμισάς, μέλη της Πρεσβείας της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Κουτσογιάννης Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Κύπρου-Ρουμανίας, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, του Κοινοβουλίου, δημοσιογράφοι, Ρουμάνοι φίλοι της Κύπρου, καθώς και Κύπριοι που ζουν και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη χώρα.