2/7/12

Η Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με την Ομοσπονδία Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών (ΟΣΕΟΚ) και τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Πάφου 02/07/2012

Το ζήτημα της διαχείρισης αδρανών υλικών συζήτησε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου σε συνάντηση που είχε σήμερα με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών (ΟΣΕΟΚ) και τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Πάφου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν έργα του δημοσίου.
Μετά το πέρας της συνάντησης η κα Μαύρου σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους εξέφρασε τη στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών στις προσπάθειες των εργολάβων οικοδομών για συλλογική διαχείριση των αδρανών υλικών. Το Υπουργείο, τόνισε η κα Μαύρου, αντιλαμβάνεται ότι οι υψηλές εγγυητικές που απαιτούνται από τους νέους κανονισμούς για τα συλλογικά συστήματα διαχείρισης έχουν λειτουργήσει αποτρεπτικά και γι’ αυτόν τον λόγο το Υπουργείο θα επιδιώξει συνεννόηση με τη Βουλή των Αντιπροσώπων και την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος ούτως, ώστε να υπάρξει το συντομότερο διόρθωση αυτής της κατάστασης.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στα έργα του δημοσίου, η κα Υπουργός δήλωσε ότι παρότι συμφωνεί ότι η ανάπτυξη θα οδηγήσει σε αναθέρμανση της οικονομίας και αντιμετώπιση της ανεργίας αυτήν τη στιγμή δεν προβλέπεται να προστεθούν νέα έργα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο Εσωτερικών.