12/6/12

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 12/06/2012


Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης, αφού χρησιμοποιεί ένα επιλεκτικό απόσπασμα των δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών ισχυρίζεται ότι ο Υπουργός απαντά σε μένα. Παραθέτω ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα:
«Το αίτημα που εμείς αν χρειαστεί θα υποβάλουμε θα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε τις τράπεζες διότι αν δεν υπήρχε αυτή τη στιγμή το πρόβλημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών – που έχουμε ήδη ανακοινώσει με τη στήριξη στη Λαϊκή – αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό σε σχέση με το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2012 που είναι πολύ μικρό και που καλύπτεται ουσιαστικά από το ρωσικό δάνειο. Κατά συνέπεια είπα ότι όταν ένας αποταθεί στο μηχανισμό αυτό που γίνεται – και στην περίπτωση τη δική μας δεν θα είναι μόνο για τις τράπεζες πιθανόν να καλύπτει και τα υπόλοιπα – και έτσι εργάζεται μέχρι σήμερα ο μηχανισμός».

Ο Υπουργός Οικονομικών κάνει ξεκάθαρο ότι αν θα απευθυνθούμε στο μηχανισμό αυτό οφείλεται στην ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και όχι στη δημοσιονομική κατάσταση της οικονομίας. Αν δεν υπήρχε αυτή η ανάγκη δεν θα υπήρχε θέμα καταφυγής στο μηχανισμό.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα μπορεί να καταλήξει όποιος αντικειμενικά και ολοκληρωμένα διαβάζει τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών.