12/6/12

Συνάντηση της Υπουργού Εσωτερικών με τους Eπικεφαλής των Aντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 12/06/2012

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου με τους επικεφαλής των Αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προεδρεύων της συνάντησης ήταν ο κ. Gregory Paulger, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας, ο οποίος συνοδευόταν από τους επικεφαλής των Αντιπροσωπειών και άλλους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις Βρυξέλλες.

Κατά τη συνάντηση έγινε παρουσίαση των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών για την επικείμενη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο.
Η κα Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις που της τέθηκαν σχετικά με την ολοκλήρωση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου μέχρι το τέλος του 2012, καθώς και για τους γενικότερους στόχους της Προεδρίας σε σχέση με τη Μετανάστευση και το Άσυλο, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η ΕΕ. Παράλληλα, η κα Υπουργός ανέφερε ότι η Κυπριακή Προεδρία θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με την προώθηση της συζήτησης για τα νομοθετήματα που αφορούν τη νόμιμη μετανάστευση, την ένταξη των μεταναστών, την εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης και του ασύλου, την στενή παρακολούθηση της στρατηγικής για αντιμετώπιση των μεταναστευτικών πιέσεων και τον εκσυγχρονισμό του καθεστώτος ελέγχου των συνόρων.