29/11/12

Χαιρετισμός της Υπουργού Υγείας δρος Ανδρούλας Αγρότου στην Τελετή Εγκαινίων του Τμήματος Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας Εφήβων με Ψυχιατρικά – Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, χθες 29/11/2012

Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Μακαριότατε

Αγαπητοί Προσκεκλημένοι

Αγαπητοί γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο ΝΑΜ Γ΄


Πρώτα απ΄ όλα επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω θερμά κ. Πρόεδρε, που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μας να τελέσετε τα εγκαίνια του Τμήματος Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας Εφήβων με Ψυχιατρικά / Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα και να προσδώσετε με αυτό τον τρόπο μεγάλη σημασία στο έργο, ως προσφορά προς το παιδί και τον έφηβο, ως προσφορά προς αυτούς που τους ανήκει το μέλλον, αλλά και ως οφειλή για ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα προς αυτούς που τη χρειάζονται.


Σήμερα το Νοσοκομείο μας, το Νοσοκομείο για το παιδί και τη μάνα, κάνει ακόμα ένα βήμα ουσιαστικής αναβάθμισης. Χρησιμοποιώντας αποτελεσματικούς και ευέλικτους τρόπους συνεργασίας, η Διεύθυνση του Τμήματος Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας δια του Διευθυντή του Νοσοκομείου, η Διεύθυνση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και τα Δημόσια Έργα που επέβλεψαν την υλοποίηση του έργου, ολοκλήρωσαν το έργο της ριζικής αναμόρφωσης των 450 περίπου τετραγωνικών μέτρων που καταλαμβάνει το Τμήμα και παραδίδουν σήμερα στις αρμόδιες υπηρεσίες ένα Τμήμα με τις απαραίτητες προδιαγραφές για την εξειδικευμένη νοσηλεία εφήβων με προβλήματα ψυχικής υγείας.


Η συμπερίληψη του Τμήματος αυτού στα ήδη λειτουργούντα εξειδικευμένα Τμήματα του Νοσοκομείου, όπως είναι το Τμήμα Παιδο-ογκολογίας / Παιδοαιματολογίας, το Τμήμα Εντατικής Νοσηλείας Παίδων, το Τμήμα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, το Τμήμα Παιδοκαρδιολογίας, Παιδοπνευμονολογίας, Παιδοενδοκρινολογίας, Παιδονεφρολογίας, καθιστούν το Νοσοκομείο ένα σύγχρονο και επιστημονικά σωστά δομημένο νοσοκομείο που δεν έχει να ζηλέψει των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Νοσοκομείων.


Οι έφηβοι, των οποίων τα ιατρικά προβλήματα στο στάδιο της ανάπτυξης τους δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπισθούν στην κοινότητα, ή στο εξωτερικό ιατρείο, αποκτούν από σήμερα το Τμήμα τους, στο οποίο το επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό, μα πάνω απ΄ όλα το προσωπικό με τις τεράστιες εμπειρίες και την ανθρώπινη προσέγγιση, είναι έτοιμο και πρόθυμο να συμβάλλει στη θεραπεία τους και τη διασφάλιση μιας καλύτερης ποιοτικής ζωής.


Σ΄ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχηθώ στο προσωπικό του Τμήματος κάθε επιτυχία στο επιστημονικό έργο που αναλαμβάνει. Το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει την αμέριστη στήριξη σε όλους για επίτευξη του στόχου μας που δεν είναι άλλος από την προσφορά ποιοτικής και ολοκληρωμένης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας .


Τελειώνοντας συγχαίρω όλους όσους συνέβαλαν στην αποπεράτωση του σημαντικού αυτού έργου.