14/11/12

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας ΄Ελσης Χριστόφια στην εκδήλωση μνήμης της Άντζελας Γιαλλουρίδου, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου 14/11/2012

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Με αισθήματα συγκίνησης απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό στην αποψινή εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Άντζελας Γιαλλουρίδου.

Πραγματοποιώντας σε ετήσια βάση αυτή την εκδήλωση, η οικογένεια Γιαλλουρίδη βρήκε τον τρόπο να προσφέρει στήριξη σε παιδιά με οικονομικά ή άλλα προβλήματα, δίνοντάς τους μια ευκαιρία στη μόρφωση. Τα καθαρά έσοδα από την αποψινή εκδήλωση θα διατεθούν για την υποτροφία, που χορηγείται από την οικογένεια Γιαλλουρίδη και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη μνήμη της Άντζελας, και την οικονομική στήριξη του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή». Τους συγχαίρω ειλικρινά για την αγάπη, τη δύναμη και το κουράγιο τους.

Η Άντζελα, αντιμετωπίζοντας μόλις στα 18 της χρόνια τον καρκίνο, δεν τα έβαλε κάτω. Απέδειξε μέσα από τη δράση και την προσφορά της προς τους συνανθρώπους της ότι διέθετε δύναμη ψυχής και θέλησης. Αγωνίστηκε με σθένος γιατί αγαπούσε τη ζωή. Δυστυχώς δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να συνεχίσει να προσφέρει στους συνανθρώπους της. Αυτό το όνειρο ζωής έγινε στόχος για την οικογένειά της.

Η αποψινή μουσική παράσταση τιμά την κοινωνική αλληλεγγύη, μεταδίδοντας στο ευρύτερο κοινό το μήνυμα και τις αξίες της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Στη μνήμη της Άντζελας θα ενώσουμε απόψε τις φωνές μας ευχόμενοι για ένα κόσμο όμορφο, απαλλαγμένο από την αρρώστια και τον πόνο.

Συγχαίρω θερμά όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της αποψινής εκδήλωσης. Ιδιαίτερα συγχαίρω τους καλλιτέχνες Κούλη Θεοδώρου, Κύπρο Χαριλάου, Γιάννη Θεοτόκη, Αννίτα Κωνσταντίνου, Κατερίνα Ανδρέου, Παμπίνα Κοντέα και Μάριαμ Βενιζέλου για την ετοιμότητά τους να στηρίξουν την αποψινή εκδήλωση. Συγχαίρω επίσης το Εργαστήρι Εγχόρδων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τη συμμετοχή του. Με την παρουσία τους σε αυτό το έργο της ανθρωπιστικής προσφοράς, αποτελούν πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση.

Ολοκληρώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς για την παρουσία και τη συνεισφορά σας, μέσα από την οποία τιμάτε τη μνήμη και τα όσα η Άντζελα ονειρεύτηκε.