18/6/12

Ο Υπουργός Άμυνας υποδέχθηκε τον Γερμανό ομόλογό του κατά την άφιξή του στην Πάφο 18/06/2012


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης υποδέχθηκε σήμερα, στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, τον Γερμανό ομόλογό του κ. Thomas de Maizière στο πλαίσιο της ολιγόωρης επίσκεψης του στην Κύπρο που σκοπό είχε την επιθεώρηση του γερμανικού αποσπάσματος της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο, UNIFIL, που εδρεύει στη Λεμεσό. Κατά την άφιξη του Γερμανού Υπουργού Άμυνας στην Αεροπορική Βάση, άγημα της Εθνικής Φρουράς του απέδωσε τιμές.


Πριν από την άφιξη του Γερμανού Υπουργού Άμυνας, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης ανέφερε ότι κατά την συνάντησή τους θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας της Κύπρου και της Γερμανίας, οι οποίες, όπως τόνισε, είναι εξαίρετες και βρίσκονται σε περίοδο συνεχούς ανάπτυξης. «Θα συζητήσουμε και θέματα που αφορούν την Κυπριακή Προεδρία και αναφέρονται στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέματα που θα προωθήσουμε κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας σε συνεργασία με τους εταίρους μας», είπε ο κ. Υπουργός.
Μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, ο Υπουργός Άμυνας σε δήλωσή του ανέφερε τα ακόλουθα:
«Συζητήσαμε τις διμερείς σχέσεις των Υπουργείων Άμυνας των δυο χωρών οι οποίες διαπιστώσαμε ότι είναι εξαιρετικές καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας. Σχετικά με την Κυπριακή Προεδρία ευχαρίστησα τον Γερμανό συνάδελφο για τη στήριξη του Γερμανικού Υπουργείου Άμυνας, ο οποίος τόνισε την ετοιμότητα να παράσχει κάθε βοήθεια για την επιτυχία της Προεδρίας μας.
Κατά τη συνάντηση που ήταν ιδιαίτερα φιλική συζητήσαμε θέματα της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ, καθώς και τις εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ενημέρωσα, επίσης, τον Γερμανό Υπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα».
Ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας αναχώρησε από την Κύπρο σήμερα νωρίς το απόγευμα.