11/5/12

Ο Βουλευτής κ. Γ. Γεωργίου θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Εξωτερικών των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ
 
11/05/2012


Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Γεωργίου, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, μεταβαίνει μεθαύριο Κυριακή στην Κοπεγχάγη για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Περιβάλλοντος και των Επιτροπών Εξωτερικών των Κοινοβουλίων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Διάσκεψη διοργανώνεται από το Κοινοβούλιο της Δανίας στις 14 και 15 Μαΐου στα πλαίσια της Δανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
Κατά το πρώτο μέρος της Διάσκεψης θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στο Χάρτη Πορείας για την Παγκόσμια Διάσκεψη Ρίο+20 για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Τους συμμετέχοντες θα προσφωνήσει, μεταξύ άλλων, η Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Κλιματικής Δράσης κα Connie Hedegaard και θα συμβάλουν στη συζήτηση με παρεμβάσεις τους εκπρόσωποι του Δικτύου της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Αειφόρο Ανάπτυξη και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, καθώς και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών. Κατά τη δεύτερη μέρα, θέμα συζήτησης θα αποτελέσει το Έβδομο Πρόγραμμα Δράσης της ΕΕ για το Περιβάλλον. Μεταξύ των κύριων ομιλητών για το εν λόγω θέμα θα είναι η Υπουργός Περιβάλλοντος της Δανίας κα Ida Auken.