11/5/12

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με την Πρέσβειρα της Αιγύπτου
 
11/05/2012


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης είχε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση στο γραφείο του με την Πρέσβειρα της Αιγύπτου κα Menha Mahrous Bakhoum.
Κατά τη συνάντηση έγινε ανασκόπηση των παραδοσιακά εξαίρετων σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου σε όλους τους τομείς, ενώ ανταλλάγηκαν απόψεις τόσο σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος όσο και σε θέματα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Στη συνέχεια ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε την Πρέσβειρα για την επικείμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και την πρόθεση της Κύπρου να αναδείξει προς συζήτηση τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή καθώς και τις δυνατότητες της ΕΕ να στηρίξει τους λαούς της περιοχής για να δημιουργήσουν τους δικούς τους δημοκρατικούς θεσμούς, δημοκρατικές κοινωνίες και κράτη.
Αναφερόμενος στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ο κ. Ηλιάδης είπε ότι η Κύπρος ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με απόλυτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο. Επίσης, όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα και τις συνομιλίες, είπε ότι μέχρι στιγμής η στάση της Τουρκίας δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, και επισήμανε ότι η δική μας πλευρά εμμένει σταθερά στις προσπάθειες για βιώσιμη και λειτουργική λύση σύμφωνη με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο καθώς και τις συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου.
Ο Υπουργός Άμυνας και η Πρέσβειρα της Αιγύπτου εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα συνεχίσουν να ενδυναμώνονται σε όλους τους τομείς.