18/5/12

Συνάντηση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με τον Υφυπουργό για θέματα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Ουγγαρίας
 
18/05/2012


Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κα Αίγλη Παντελάκη είχε σήμερα, στο γραφείο της, συνάντηση με τoν Υφυπουργό για θέματα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Ουγγαρίας κ. Zoltán Illes, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Κύπρο κ. Balázs Botos.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Πρόγραμμα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σε θέματα περιβάλλοντος
, την επερχόμενη συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία, σε συσχετισμό με τον χειρισμό θεμάτων προστασίας του περιβάλλοντος στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών με την ενδεχόμενη αναβάθμιση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP). Επίσης ανταλάγγηκαν απόψεις για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα περιβάλλοντος, διαχείρισης υδάτων και διατήρησης της φύσης.
Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε όπως προωθηθεί η σύναψη συμφωνίας μεταξύ των Υπουργείων των δύο χωρών για ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρογνωμόνων στον ευρύ τομέα της αγροτικής ανάπτυξης.