11/5/12

Η Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στα Συμβούλια των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες
 
11/05/2012


Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή αναχωρεί το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής 13 Μαΐου, για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες των Συμβουλίων Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Υποθέσεων/Ανάπτυξης της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 14 Μαΐου.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους Υπουργούς Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων περιλαμβάνουν τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, στην ειρηνευτική διαδικασία Μέσης Ανατολής και στη Νότια Γειτονία – συγκεκριμένα στη Λιβύη, τη Συρία και την Αλγερία – καθώς και στο Μεξικό, εν όψει της Συνόδου ΕΕ-Μεξικού. Σχετικά συμπεράσματα αναμένεται να υιοθετηθούν για το Αφγανιστάν, την ειρηνευτική διαδικασία Μέσης Ανατολής και τη Συρία.

Επιπλέον, εν όψει της Συνόδου ΕΕ-Ρωσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 3 και 4 Ιουνίου, θα συζητηθούν οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας. Τέλος, το Συμβούλιο θα εξετάσει τις σχέσεις ΕΕ-Ουκρανίας εν όψει και του Συμβουλίου Συνεργασίας με την Ουκρανία, στις 15 Μαΐου.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους Υπουργούς Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων/Ανάπτυξης περιλαμβάνουν το πρόγραμμα δράσης για αλλαγή και δημοσιονομική στήριξη, τους στόχους της αναπτυξιακής βοήθειας, τις εξελίξεις σε Βιρμανία/Μυανμάρ και το Ρίο+20.

Μετά το πέρας των Συμβουλίων, η Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για το Λουξεμβούργο όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας την Τρίτη, 15 Μαΐου. Η κα Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 16 Μαΐου το βράδυ.