7/5/12

Επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών της Τσεχίας στην Κύπρο
 
07/05/2012


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας κ. Karel Schwarzenberg θα πραγματοποιήσει αύριο μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στη Λευκωσία, κατόπιν πρόσκλησης της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή.
Η συνεργασία στους τομείς υδρογονανθράκων, διμερή θέματα, το Κυπριακό, οι απειλές της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας να διεξάγει έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, η ανασκόπηση των εξελίξεων στη Νότια Γειτονία και στα Δυτικά Βαλκάνια
, καθώς και η κρίση στην Ευρωζώνη θα βρίσκονται στο επίκεντρο της επίσκεψης του Τσέχου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών.

Ο κ.
Schwarzenberg θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών και ακολούθως θα διεξαχθούν συνομιλίες επί διευρυμένου θεματολογίου που θα περιλαμβάνει τρόπους ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Κύπρου-Τσεχίας, καθώς και ενδελεχή ενημέρωση της τσεχικής πλευράς για το Κυπριακό και τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Ακολούθως, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφους. Στη συνέχεια, η δρ Μαρκουλλή θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του ομολόγου της.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ.
Schwarzenberg, πέραν των διαβουλεύσεών του με την Υπουργό Εξωτερικών, θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας θα αναχωρήσει από την Κύπρο το απόγευμα της ίδιας μέρας
.