3/4/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη στην τελετή απονομής των πτυχίων και διακριτικών σημάτων στους αξιωματικούς και οπλίτες, αποφοίτους του 72ου Σχολείου Υποβρύχιων Καταστροφέων, στη Ναυτική Βάση «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ»

03/04/2012





Νέοι Υποβρύχιοι Καταστροφείς,

Σας συγχαίρω για την επιτυχή ολοκλήρωση της μακράς και σκληρής σας εκπαίδευσης. Έχετε αποδείξει τη δύναμη της θέλησης, το θάρρος, το πείσμα, τη μαχητικότητα, την αποφασιστικότητα και την ικανότητά σας να αντιμετωπίζετε αντίξοες συνθήκες και να επιβιώνετε, να νικάτε, να προχωράτε μπροστά με περηφάνια και αυτοπεποίθηση.

Εκφράζω συγχαρητήρια στον Διοικητή του Ναυτικού, στον Διοικητή της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφέων και στους εκπαιδευτές για την άρτια και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που σας παρέχουν. Στον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία τους οφείλεται η επιτυχία, οι άριστες επιδόσεις και η στρατιωτική αρετή των νέων υποβρύχιων καταστροφέων.

Νέοι Καταστροφείς, η ένταξη και η υπηρεσία σας στις ειδικές και επίλεκτες δυνάμεις που εθελοντικά έχετε επιλέξει, αποτελεί προσφορά προς την Εθνική Φρουρά και την πατρίδα. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από νέους όπως εσείς, υπεύθυνους, δυναμικούς, πειθαρχημένους, με υψηλό φρόνημα και στρατιωτική συνείδηση.

Η συνεχής εκπαίδευση, η ετοιμότητα, το ακμαίο ηθικό και το ακατάβλητο σθένος αποτελούν τα κυριότερα χαρακτηριστικά της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας των Ειδικών μας Δυνάμεων. Το ανθρώπινο μας δυναμικό είναι ο σημαντικότερος συντελεστής της αμυντικής μας προσπάθειας.

Επιδίωξη μας είναι η Εθνική Φρουρά να καταστεί ένας σύγχρονος και ευέλικτος στρατός ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ικανός να υπερασπιστεί την ελευθερία της πατρίδας και την αξιοπρέπεια του λαού μας ως αξιόμαχη και αξιόπιστη αμυντική και αποτρεπτική δύναμη.

Σ’ αυτόν τον αγώνα, εσείς των ειδικών και επίλεκτων δυνάμεων έχετε σημαντικό ρόλο να διαδραματίσετε.

Σε αυτή την προσπάθεια η Ελλάδα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, παραμένει πάντοτε ο μόνιμος , σταθερός και ανιδιοτελής συμπαραστάτης της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σήμερα παραλαμβάνετε τα πτυχία και τα διακριτικά σήματα ως απόφοιτοι του 72ου Σχολείου Υποβρύχιων Καταστροφέων, τα οποία με την αξία σας έχετε κατακτήσει. Μαζί με τα διακριτικά έχετε κατακτήσει και την εμπιστοσύνη μας και είμαι σίγουρος ότι θα φανείτε αντάξιοι.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα τιμήσετε την αποστολή σας επιδεικνύοντας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σας ανώτερο ήθος, υποδειγματική πειθαρχία, ευσυνειδησία, ζήλο και υπευθυνότητα.

Το Υπουργείο Άμυνας και η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς θα είναι πάντα κοντά και μαζί σας. Ενώνουμε προσπάθειες, ανασυντάσσουμε δυνάμεις και προχωρούμε μπροστά με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Θα ήταν παράλειψη να μην συγχαρούμε θερμά τους γονείς και τις οικογένειές σας που στήριξαν την επιλογή σας και βρίσκονται σήμερα εδώ για να σας καμαρώσουν.

Είμαι σίγουρος ότι θα υπηρετήσετε πιστά τις ειδικές δυνάμεις και θα τιμήσετε τα διακριτικά που σήμερα σας εμπιστεύεται η Εθνική μας Φρουρά.

Προχωρούμε μπροστά με πίστη και ελπίδα στο μέλλον. Να ΄στε πάντα καλά.