3/4/12

* Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δήμου Λιβαδιών * Συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ *"Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" Ι.Ι. Μάγερ


03/04/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Δήμαρχο κ. Μάριο Αρμένη και εκπροσώπους του Δήμου Λιβαδιών, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.



Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Δήμου ζήτησαν όπως εξεταστεί το αίτημα για παραχώρηση νερού από τον Νότιο Αγωγό για τις ανάγκες του κοινοτικού γηπέδου της περιοχής. Για το θέμα αυτό ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι οι απευθείας συνδέσεις στον Νότιο Αγωγό για παραχώρηση νερού δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του και κατά συνέπεια επηρεάζονται τα διυλιστήρια νερού και οι αρδευτικές περιοχές. Για σκοπούς άρδευσης του γηπέδου, είπε, θα εξεταστεί η προοπτική παραχώρησης νερού από το ανακυκλωμένο νερό Λάρνακας.

Αναφορικά με το αίτημα των εκπροσώπων όπως δοθεί βοήθεια στον Δήμο για φύτεμα δέντρων και φυτών στα πρανή των αντιπλημμυρικών καναλιών, αποφασίστηκε ότι το Τμήμα Δασών θα βοηθήσει όσον αφορά την τοπιοτέχνηση της περιοχής και στον γενικό σχεδιασμό για ενίσχυση του πρασίνου.

Σε σχέση με το ζήτημα της αναπλήρωσης δένδρων σε υφιστάμενα πάρκα και χώρους πρασίνου του Δήμου Λιβαδιών, ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους ότι θα τους δοθεί οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και ότι θα παραχωρηθούν στον Δήμο δασικά φυτά κατά την έναρξη της επόμενης φυτευτικής περιόδου – τον ερχόμενο Νοέμβριο – ώστε να περιοριστεί το ποσοστό αποτυχίας της φύτευσης και νοουμένου ότι ο Δήμος εξασφαλίσει την άρδευση των φυτών για τα πρώτα τουλάχιστον δύο χρόνια.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της βελτίωσης των δρόμων της κτηνοτροφικής περιοχής του Δήμου, έγινε ενημέρωση από αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Γεωργίας ότι εντός του 2012 προγραμματίζεται να ισοπεδωθεί και να καθαριστεί ο χώρος όπου αφαιρέθηκαν πυλώνες της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου ώστε να δημιουργηθεί δρόμος στη μέση της κτηνοτροφικής περιοχής και στη συνέχεια επέκταση των υφιστάμενων μονάδων όποιων κτηνοτρόφων εκφράσουν ενδιαφέρον. Όσον αφορά τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων συμφωνήθηκε ότι θα προταθεί σχετική πρόνοια σε μελλοντικούς προϋπολογισμούς.