3/4/12

* Δήλωση του Υπουργού Γεωργίας για το φάκελο του χαλλουμιού *Συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ *"Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" Ι.Ι. Μάγερ


03/04/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τον φάκελο του χαλλουμιού:



«Είχαμε μια εξέλιξη για το θέμα του χαλλουμιού που δεν μας ευχαριστεί. Ενημερωθήκαμε από τον Σύνδεσμο Τυροκόμων ότι κατά την ψεσινή του Γενική Συνέλευση λήφθηκε απόφαση για απόσυρση του φακέλου που εκκρεμεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση του χαλλουμιού ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την απόφαση αυτή και αναμένουμε σήμερα και τη γραπτή τους ενημέρωση. Θα ενημερώσουμε στη συνέχεια και εμείς με τη σειρά μας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόσυρση του Φακέλου.

Είναι πραγματικά κρίμα, μια προσπάθεια τόσων χρόνων και ενώ είμαστε στο παρά πέντε της έγκρισης του φακέλου, να έχει αυτή την άδοξη κατάληξη. Το Υπουργείο Γεωργίας είναι ανοικτό σε οποιεσδήποτε προτάσεις, από άλλες ομάδες παραγωγών ή άλλες ομάδες τυροκόμων που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, να τις εξετάσει και να ακολουθήσει την κανονική διαδικασία, δίδοντας μια τρίμηνη περίοδο ενστάσεων στην Κύπρο και να υποβάλει στη συνέχεια το νέο φάκελο της αίτησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οπότε τώρα είμαστε σε αναμονή».