2/4/12

Ο Υπουργός Εμπορίου συναντήθηκε με τον νέο Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου της ΕΕ, αρμόδιο για θέματα Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας

02/04/2012





Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης συναντήθηκε σήμερα, σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, με τον νέο Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου της ΕΕ, αρμόδιο για θέματα Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας κ. Casten Pillath.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα της αρμοδιότητας του κ. Pillath, τα οποία αναμένεται να απασχολήσουν την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν περιλαμβάνονται τα Συμπεράσματα που αναμένεται να υιοθετηθούν κατά την Κυπριακή Προεδρία τόσο για την πρόοδο και αναθεώρηση της εφαρμογής της Βιομηχανικής Πολιτικής της ΕΕ όσο και για την επιχειρηματικότητα και την εφαρμογή της Πράξης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Επίσης, συζητήθηκε η πιθανή θεματολογία του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 19 Ιουλίου 2012.