8/3/12

O Υπουργός Γεωργίας επέδωσε τις επιταγές της ετήσιας κρατικής χορηγίας προς τις Αγροτικές Οργανώσεις

08/03/2012





Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης, επέδωσε, σήμερα στο Υπουργείο Γεωργίας επιταγές που δίδονται ετησίως ως χορηγία προς όλες τις Αγροτικές Οργανώσεις.

Κατά την επίδοση των επιταγών ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Αγροτικών Οργανώσεων, ΕΚΑ, ΠΕΚ, Παναγροτικό, Αγροτική και Ευρωαγροτικό, για την εξαίρετη συνεργασία και τη συνεισφορά τους και πρόσθεσε: «Οι Αγροτικές Οργανώσεις βλέπουν τα θέματα των αγροτών γενικά και μόνον προς το συμφέρον της Κύπρου ως σύνολο. Η κριτική που ασκείται από αυτές είναι καλοδεχούμενη γιατί μας κάνει δυνατότερους, κι αν ακόμη κάποιες φορές είναι κακόπιστη μας δίδει την ευκαιρία να απαντούμε. Δεν μας ενοχλεί η οποιαδήποτε μορφή κριτικής από μέρους των Οργανώσεων και είμαστε πάντοτε ανοικτοί για συνεργασία. Είμαι σίγουρος ότι η άριστη συνεργασία μας θα συνεχιστεί. Η χορηγία που τους δίδεται σήμερα δεν δημιουργεί καμία απολύτως υποχρέωση και πρέπει να συνεχίσουν να τοποθετούνται αντικειμενικά για τα συμφέροντα του τόπου».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Οργανώσεων ευχαρίστησαν το Υπουργείο Γεωργίας γιατί, όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων, στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των αγροτών και των Αγροτικών Οργανώσεων να διαπραγματεύονται και να προωθούν τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στη μείωση της χορηγίας μετά από απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι ένα πλήγμα για τις Οργανώσεις και εξέφρασαν το αίτημά όπως η χορηγία επανέλθει στο ύψος στο οποίο βρισκόταν παλαιότερα όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.