8/3/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της Γυναικείας Οργάνωσης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος

08/03/2012





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της Γυναικείας Οργάνωσης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, με επικεφαλής την Πρόεδρο της Οργάνωσης κα Σιμπέλ Σόρακιν.

Μετά τη συνάντηση, η κα Σόρακιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η αντιπροσωπεία επέδωσε επιστολή στον Πρόεδρο Χριστόφια, την οποία επέδωσε χθες και στον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ντερβίς ΄Ερογλου και η οποία θα σταλεί στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Μιλώντας μέσω διερμηνέα, η κα Σόρακιν είπε «στην επιστολή καλούμε και τους δύο ηγέτες να κάνουν πιο αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της ομοσπονδιακής λύσης, έτσι ώστε ολόκληρος ο κυπριακός λαός να απολαμβάνει μια λύση ομοσπονδιακή», προσθέτοντας ότι αυτός είναι και «ο σκοπός της σημερινής μας επίσκεψης».

Η κα Σόρακιν υπογράμμισε ότι «καλούμε όλες τις Κύπριες, Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες, να αγωνιστούμε πιο δυναμικά προς την κατεύθυνση της επίτευξης λύσης, τώρα».

Ερωτηθείσα αν η Οργάνωση της είναι αισιόδοξη σε ό,τι αφορά την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, η κα Σόρακιν είπε: «είμαστε αισιόδοξοι, αλλά αυτό προϋποθέτει και το καθήκον όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να ενθαρρύνουμε τους ηγέτες προς την κατεύθυνση της λύσης».

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας πρόσφερε στα μέλη της αντιπροσωπείας ανθοδέσμες με την ευκαιρία της σημερινής Μέρας της Γυναίκας και δώρισε στην Οργάνωση πλακέτα με ανάγλυφο κλάδο ελαίας, ο οποίος είναι σύμβολο ειρήνης.