21/3/12

Απονομή παρασήμου στην Πρέσβη Πόπη Αβραάμ για τις υπηρεσίες της κατά την τετραετή θητεία της στην Πολωνία

21/03/2012





Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βαρσοβίας, η Υφυπουργός αρμόδια για τις Διμερείς Σχέσεις της Πολωνίας με την Κύπρο κα Grazyna Bernatowicz απένειμε στην Πρέσβη της Κύπρου Πόπη Αβραάμ το παράσημο του Ταξιάρχη του Μεγαλόσταυρου της Πολωνίας (Commander's Grand Cross of the Order of Merit of the Republic of Poland) για τις υπηρεσίες που πρόσφερε κατά την τετραετή θητεία της στην Πολωνία.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Υφυπουργός κα Bernatowicz ανέφερε ότι απονέμει το παράσημο εκ μέρους του Προέδρου της Πολωνικής Δημοκρατίας κ. Bronislaw Komorowski εις ένδειξη της εκτίμησής του για το έργο της Πρέσβη και τη συμβολή της στην περαιτέρω προώθηση των υφιστάμενων φιλικών σχέσεων μεταξύ της Πολωνίας και της Κύπρου.

Η Πρέσβης Πόπη Αβραάμ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την υψηλή αυτή διάκριση εκ μέρους του Προέδρου της Πολωνίας που την τιμά προσωπικά αλλά και την Κύπρο γενικά, καθότι κατά την αποστολή της στην Πολωνία κατέβαλε προσπάθειες να προβάλει κατά τον μέγιστο δυνατό βαθμό τα συμφέροντα της Κύπρου, τον πολιτισμό της, τις διμερείς ανταλλαγές καθώς και τις παραδόσεις του κυπριακού λαού.

Η θητεία της, πρόσθεσε, συνέπεσε και με τις προετοιμασίες της πολωνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ καθώς και με τη συνεργασία μεταξύ της Κύπρου, της Πολωνίας και της Δανίας για την επεξεργασία του κοινού 18μηνου Προγράμματος του Τριο-Προεδρίας του Συμβουλίου ΕΕ.

Η κα Πρέσβης συνεχάρη την Πολωνίδα Υφυπουργό για την επιτυχημένη εξάμηνη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ από την Πολωνία, κατά το β΄ εξάμηνο του 2011, που συνέβαλε στην υλοποίηση κοινών στόχων σε διάφορους τομείς που τέθηκαν στα πλαίσια της ΕΕ.
Καταλήγοντας η Πρέσβης εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όλες τις επίσημες Αρχές της Πολωνίας και ειδικότερα προς το Υπουργείο Εξωτερικών και τα στελέχη του που τη στήριξαν στο έργο της κατά τη θητεία της στην Πολωνία. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι και ο διάδοχός της θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το έργο του στην ίδια χώρα.

Το παράσημο του Ταξιάρχη του Μεγαλόσταυρου της Πολωνίας απονέμεται σε ξένους υπηκόους εις ένδειξη της εκτίμησης της χώρας για τις υπηρεσίες τους υπέρ της προώθησης της συνεργασίας με την Πολωνία και των φιλικών σχέσεων της Πολωνίας με άλλα κράτη.