13/1/12


Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ψαράδων Παράκτιας Αλιείας
13/01/2012





Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ψαράδων Παράκτιας Αλιείας, στην παρουσία εκπροσώπων Αγροτικών Οργανώσεων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αλετράρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους δημοσιογράφους:

«Είχαμε μια χρήσιμη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ψαράδων Παράκτιας Αλιείας. Πρόκειται για μια ομάδα επαγγελματιών που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Είναι γνωστό ότι το αλίευμα είναι περιορισμένο και δέχεται τρομερές πιέσεις, γεγονός που μειώνει το εισόδημα των ψαράδων.

Συγκεκριμένα, συζητήσαμε τα προβλήματα αδειοδότησης και παράνομης αλιείας, καθώς και τις πιέσεις που δέχεται το αλίευμα από τους ερασιτέχνες ψαράδες. Επίσης, αναφερθήκαμε σε ζητήματα που τους απασχολούν όσον αφορά κάποια αλιευτικά καταφύγια και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν σε αυτά.

Για αρκετά από τα προβλήματα έχουν δρομολογηθεί λύσεις και για τα υπόλοιπα ανταλλάξαμε απόψεις. Σκοπεύουμε να προωθήσουμε νέες ρυθμίσεις και τροποποιήσεις των νόμων που αφορούν την αλίευση προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ελπίζω σιγά-σιγά να μπορέσουμε να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, πάντοτε στο πλαίσιο της οικονομικής δυνατότητας του κράτους».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ψαράδων Παράκτιας Αλιείας κ. Χριστόδουλος Χαραλάμπους εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συνάντηση με τον κ. Αλετράρη και τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών και ανέφερε ότι για όλα σχεδόν τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες ψαράδες έχουν εξευρεθεί τρόποι επίλυσης που σύντομα θα υλοποιηθούν.