13/1/12

 
Συναντήσεις της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τους νέους Πρέσβεις της Κολομβίας και του Βιετνάμ και τον νέο Ύπατο Αρμοστή της Σρι Λάνκα
13/01/2012





Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους είχε την εβδομάδα αυτή συναντήσεις με τον νέο Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κολομβίας δρα Juan Manuel Prieto Montoya, τον νέο Πρέσβη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ κ. Dang Khanth Thoai και τον νέο Ύπατο Αρμοστή της Δημοκρατικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Σρι Λάνκα κ. John Asitha Iron Perera.

Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερα με τους Πρέσβεις της Σρι Λάνκα και του Βιετνάμ συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην παρουσία εργαζομένων από τις χώρες αυτές στην Κύπρο και συμφωνήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας και της ανταλλαγής πληροφοριών γύρω από τον τρόπο λειτουργίας της διαδικασίας παραχώρησης αδειών εργασίας σε εργαζόμενους από τρίτες χώρες στην Κύπρο, καθώς και γύρω από το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των ιδιωτικών γραφείων εργασίας στις τρίτες χώρες.