13/12/11


Επίσκεψη του Προέδρου και Αντιπροσωπίας της Βουλής της Ουκρανίας στην Κύπρο

13/12/2011





Φθάνει αύριο το απόγευμα στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου, ο Πρόεδρος της Βουλής (Verkhovna Rada) της Ουκρανίας, κ. Volodymyr Lytvyn, επικεφαλής αντιπροσωπίας. Η αντιπροσωπία αποτελείται από τoν Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Τραπεζικών Υποθέσεων και Πολιτικής για τη Φορολογία και τους Δασμούς της Verkhovna Rada, κ. Yevgeniy Geller, τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής για την Αγροτική Πολιτική στην Ουκρανική Βουλή κ. Serhiy Tereschuk, τον Γενικό Διευθυντή κ. Valentyn Zaichuk και άλλους υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες της Ουκρανικής Βουλής. Καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης, τον Πρόεδρο Lytvyn και την αντιπροσωπία θα συνοδεύει ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Κύπρο κ. Oleksandr Demianiuk.

Ο κ. Lytvyn και η αντιπροσωπία θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής, την Υπουργό Εξωτερικών δρα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, πρώην Πρόεδρο της Βουλής, κ. Αλέξη Γαλανό. Θα επισκεφθούν επίσης τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στις περιοχές της Δερύνειας και της παλιάς Λευκωσίας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δυο Κοινοβουλίων, από τους Προέδρους των δυο Σωμάτων, κ.κ. Ομήρου και Lytvyn, μετά τη συνάντησή τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του Ουκρανού ομολόγου του, ενώ δείπνο προς τιμήν του κ. Lytvyn θα παραθέσει και ο Κυπρο-Ουκρανικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τον Πρόεδρο της Ουκρανικής Βουλής θα υποδεχθεί, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Βουλευτής κ. Γιώργος Βαρνάβα.