12/12/11

Δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο
12/12/2011

Μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ντερβίς ΄Ερογλου


, στο πλαίσιο των συνομιλιών που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ ανέφερε ότι η συνάντηση, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, δεν ήταν παραγωγική καθώς δεν επετεύχθη πρόοδος στο υπό συζήτηση θέμα που ήταν το περιουσιακό. Ο κ. Ντάουνερ εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνάντηση της επόμενης εβδομάδας θα είναι πιο παραγωγική.

Σε ερώτηση κατά πόσον θα υπάρξει συνάντηση των ηγετών και μετά από την 9η Ιανουαρίου ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι αυτό είναι πιθανό και πρόσθεσε ότι πέρα από τις συναντήσεις των ηγετών υπάρχουν και οι συναντήσεις των εκπροσώπων των δύο πλευρών με τους αξιωματούχους του ΟΗΕ αλλά και οι συναντήσεις των δύο ηγετών με τον ίδιο τους εκφράζοντας την ελπίδα ότι μέσω αυτών των συναντήσεων θα μπορέσουν να επιτευχθούν συγκλίσεις σε κάποια θέματα.

Ερωτηθείς τί θα γίνει σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόοδος μέχρι και τη νέα συνάντηση στο Greentree και κατά πόσο αυτή θα πραγματοποιηθεί , ο κ. Ντάουνερ απάντησε καταφατικά.