7/10/11

Δηλώσεις της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο κας Lisa M. Buttenheim μετά τη σημερινή συνάντηση στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών

07/10/2011





Η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κα Lisa M. Buttenheim σε δηλώσεις της μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, ανέφερε ότι οι συνομιλίες εισήλθαν σε μια νέα φάση και ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συζήτησαν σήμερα εκτενώς αριθμό θεμάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση αν άρχισε σήμερα η διαδικασία του «πάρε-δώσε», η κα Buttenheim ανέφερε ότι «έχουμε εισέλθει σε αυτή τη νέα φάση, την οποία δεν θέλω να χαρακτηρίσω, μόνο να πω ότι συζήτησαν εκτενώς διάφορα θέματα».

Η κα Buttenheim πρόσθεσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση, η οποία κράτησε έξι ώρες, οι δύο ηγέτες είχαν μια εκτενή συζήτηση. Συμφωνήθηκε, πρόσθεσε, ότι οι αντιπρόσωποί τους θα συνεχίσουν τη Δευτέρα στις 3 μ.μ. ενώ οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν ξανά την Τρίτη στις 10 π.μ.